Vedlikeholdsarbeid på Grytbakksetra

Inngangsparti på Grytbakksætra
Inngangsparti på Grytbakksætra Foto: Jens Halten

Vi har startet en prosess med takreparasjon på den gamle delen av Grytbakksetra.

Ved kontroll ble det oppdaget en svikt i taket over den gamle delen av hytta, det har også blitt avdekket noen fuktskader som gjør at vi må skifte ut taket. Dette medfører selvfølgelig litt problemer i forhold til normal drift.

Planene for utbedring er å få flydd inn materialer i vinter/tidlig vår og da fortløpende få startet jobben med å rive det gamle og sette opp nytt. Det vil samtidig med bytte av taket bli gjort utbedringer ellers på denne delen av hytta, vi planlegger blant annet å bytte vinduene, og kanskje må det gjøres tiltak i vegger også.

I vinter vil da ikke den gamle delen kunne brukes, dette påvirker sengekapasiteten litt da det er to soverom i denne delen. Normalt er det ikke stor trafikk på vinteren, så vi regner ikke med at det vil bli problemer med overnattingsplasser. Det vil nok oppfattes som en større ulempe at stuen og kjøkkenet i denne delen av hytta er ute av drift. I nydelen er det også kjøkken med kokemulighet, bord og benk, men det er ikke sofakrok eller større oppholdsrom der. Foruten den nye delen på hovedhytta er også stallen et alternativ for overnatting/opphold.

Vi beklager ulempene dette vil medføre, men ber om forståelse for at jobben må gjøres og at vi i perioden fra dette ble avdekket til vi har fått reparert det nødvendige ikke klarer å holde hele hytta åpen.