Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Høstferie!!!

Foto: Helle Hovden

Våkn opp på fjellet i høstferien!

Det er nå muligheten er der for å nyte fargene, se nysnøen på toppene, få roen til å lese ut boken og å samle minnene til vinteren!

Å bo i Norge betyr mange muligheter til å nyte natur og stillhet. Nå kan du ta de siste fotturene høyt til fjells før snøen dekker fjellområdene. Om det er roen, de høye toppene eller utsikten fra middagsbordet ved hytten som trekker deg til fjells; høstferie har blitt turferie for stadig flere.

Høstferien er ofte en ferieuke for og med barn, og da må turen planlegges deretter. De lange turene må gjerne vike for kortere turer eller lavere topper, og anbefalingen fra Kristiansund og Nordmøre Turistforening er å finne en hytte hvor man har en base og tar turer ut fra denne.

Et besøk i Trollheimen kan gi flotte opplevelser på denne tid, og å ta turen inn til Vindølbu og planlegge dagsturer fra denne hytta vil gi gode minner. Her er det mulig å ta med sykkelen og sykle innover Vindøldalen, 8 kilometer og relativt flatt terreng er supert for de minste. Det er lagt til rette for rastepauser langs elva, og inne i dalen kan man blant annet ta en kort gåtur til jettegrytene i Fagerlidalsbekken, eller lengre turer opp mot de majestetiske fjella innerst i dalen.

Les mer om våre hytter i Trollheimen her

Snota er en av toppene som kan besøkes i Trollheimen
Snota er en av toppene som kan besøkes i Trollheimen Foto: Per Torstensen
Gammelsetra
Gammelsetra

I Sunndalsfjella og på Dovre kan snøen komme fort, for barnefamilien vil vi gjerne foreslå å legge besøket til hytter med kort gangtid inn til hytta. Gammelsetra i Linndalen er en av hyttene med kortest vei inn, ca 1 kilometer fra parkeringen. Man kommer da til et koselig setertun, 2 av husene har godt med sengeplasser, veden ligger klar for å få varme i tømmerveggene, og alt ligger til rette for fine dager. Det er godt med turmuligheter videre innover Linndalen eller kanskje et besøk til fossene i Åmotan er mer spennende…?

Les mer om Dovre- og Sunndalsfjella her

Når vi snakker om flotte høstfjell og turer som egner seg for barnefamilier kommer vi ikke utenom Fjordruta, vandreruta som strekker seg fra Kristiansund rundt Vinjefjorden og til Halsa. Turen er blitt en av den Norske Turistforenings SignaTUR-er og er blitt en klassiker blant vandreruter i Norge. Nå rekker man ikke å gå hele denne ruta i løpet av en høstferie, men å besøke en eller flere av hyttene er mulig. En flott tur for de som søker til fjells er trekanten fra Valsøyfjorden – Hardbakkhytta – Tverrlihytta – Valsøyfjorden. Her får man oppleve flott utsikt og et variert terreng. Å overnatte trygt og godt inne i ei hytte, men samtidig være på toppen av et fjell, må bare oppleves.

Tverrlihytta om høsten
Tverrlihytta om høsten Foto: Roar Halten

Fjordruta byr jo også på hytter nærmere sjøen, og å ta inn på Imarbu for så å bruke den som bosted mens man utforsker Aure- og Tustnafjella er et godt tips. Her har man også mulighet til å bruke dagen ved sjøen, ta en tur med båt, sette krabbeteiner og ellers nyte høsten ved Imarsundet.

Du finner mer informasjon om fjordruta her

Drømmen er en høstferie med sikt på toppen, varmende sol og klar høstluft, men når man bor på et sted med variert vær trenger det ikke å bli slik. Dagene er kortere, været kan skifte brått og det å ha riktig utstyr, nok mat og klær er avgjørende for en sikker og god naturopplevelse. Vår anbefaling er å følge fjellvettreglene, gjør man det vil man legge til rette for en trygg og god tur.  

God ferie og ha en trivelig tur!