Mat-kul-tur

Årets utgave, den tolvte i rekken og den andre med Harald og Greta Storvik i bresjen, ble en skikkelig højdare.

Jan Erik Volds kjente dikt Kulturuke er et annerledes dikt som folk husker og som lokker frem smilene. Likhetstrekkene med Mat-kul-tur er slående. Foruten at kultur selvfølgelig er en fellesnevner er dette et annerledes turkonsept hvor deltagerne går mette og fornøyde rundt med brede smil.

21 deltagere inkludert turledere og kjøkkenlaug, derav 6 av rasen hund, møttes på Gammelsætra i Linndalen om kvelden fredag 1. september. Harald og Greta disket sammen med sitt kjøkkenlaug opp med viltburgere med rikelig tilbehør. Sultne turdeltagere smilte om kapp med sola og koste seg helt til den gikk ned og litt til

En heller kald natt la igjen et hvitt rimlag som forsvant lørdag morgen etter hvert som sola igjen  klatret opp på den skyfrie himmelen. Den faset turen fra sætra og helt ned i Åmotan ble gjennomført i optimalt turvær med Harald som kunnskapsrik guide. Det ene fossefallet flottere enn det andre ble beundret og behørig fotografert. Veien tilbake opp på sætra skjerpet appetitten slik den er ment å gjøre. Etter å ha tilbrakt nøyaktig tilmålt tid i kokegropa ble to reinsdyrlår hentet opp og presentert som dagens hovedrett. Steinaldermaten ble fortært sammen med en nydelig soppsaus laget på bålet og den svært lokale spesialiteten, trillebårbakt potet. Gildet ble avrundet med den enkle, men effektive desserten hermetisk pære med After Eight og nogo attåt.

Etter speilegg til frokost søndag tok alle farvel og gikk hver til sitt. Noen dro tilbake til plikter og mobildekning mens andre benyttet det om mulig enda bedre været til en tur innover dalen. Felles for alle som deltok på årets Mat-kul-tur var at de dro med et smil og med pluss i helgas kaloriregnskap.


mvh Svein Stokke

Skrevet av Ivar Vullum 6. september 2017