7-fjell Frei

Fellestur

Dato
10. juni 2018 kl. 09:00 - 19:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kristiansund og Nordmøre Turistforening arrangerer for første gang 7-Fjell Frei.

Som navnet tilsier skal turdagen foregå på Frei som er bydelen i Kristiansund med de største friluftsarealene. 7-Fjell Frei skal inneholde et turtilbud til alle som vil ut og nyte vår flotte natur, det blir ikke lagt opp som konkurranse med tidtaking, her er det turopplevelsen som er i fokus.

 

For mange år siden var årets store turdag i Kristiansund ”Kvernberget rundt” I rekordåret 1968 var det 7519 deltakere (40% av byens befolkning). Vi forventer ikke samme antall, men har selvfølgelig håp om stor deltakelse, og kanskje ser vi starten på en ny tradisjon...

 

Alle turene har start og stoppsted ved alpinbakken på Frei, her vil det foregå registrering, det blir åpen kiosk og mulig andre aktiviteter på sletta. Alle deltakere som melder seg på 7-Fjell Frei innen 10.05.2018 vil motta en ekslusiv t-skjorte som er laget kun for dette arrangementet. Det lønner seg å melde seg på tidlig.

 

7-fjell

Den lengste turen er selve 7-fjellsturen med løype over Matlausfjellet, Breilia, Midtfjellet, Freikollen, Snipa, Lågfjellet og Sæterhaugen. Lengden på denne turen er ca 21 km og må betegnes som en krevende tur. Løypa vil ha synlig merking, og det vil bli registrering på turbevis på de enkelte toppene.

 

4-fjell

Det andre turalternativet er en kortere tur som har går over Freikollen (via slalombakken), Snipa, Lågfjellet og Sæterhaugen. Denne har en lengde på ca 7,5 km, den egner seg flott for de som er vant til å gå turer i terrenget.

 

Nærtur

For de som ønsker en noe lettere tur har vi nærturen som et alternativ. Denne er planlagt fra Prestmyra, langs gangveien ved Bolgavatnet til postkassa der og tilbake. Da denne turen går på gangvei er det mulighet for de aller fleste å delta. Turens lengde vil være rundt 4 km. Eventuell ledsager trenger ikke å kjøpe billett*.

 

Barnas Turlag

Barna har sin egen tur denne dagen, og den er beregnet for alle barn i alderen 0-12 år. Turen vil bli lagt i nærområdet til Prestmyra, sannsynlig med en runde til gapahuken på Storbakken (på turveien på østsiden av Rv.70). Det vil mulig også bli lagt opp til litt andre aktiviteter på turen og ved 7-Fjell Frei sin base ved slalombakken. Barn må ha foresatte/ansvarlige med seg på tur, disse trenger ikke å kjøpe egen billett*. 

 

* - ledsagere/foresatte som ikke kjøper egen billett er ikke med i deltakerliste og mottar ikke t-skjorte/deltakerutstyr. Alle som vil ha dette må kjøpe egen billett.

Billetter kjøpes ved å trykke her

Informasjon vedrørende arrangement blir publisert i avis, kntur.no og KNT sin Facebookside

7-fjell Frei

Kristiansund og Nordmøre Turistforening arrangerer for første gang 7-Fjell Frei. Som navnet tilsier skal turdagen foregå på Frei som er bydelen i Kristiansund med de største friluftsarealene. 7-Fjell Frei skal ...

Kontaktinformasjon: