Barnas Turlag: Tur til Jørgenvågsalen på Tustna

Fellestur

Dato
19. august 2017 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Barnas Turlag Kristiansund og Nordmøre
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Turbarn 8
Dette arrangementet er over!

En tur med mange opplevelser

Lørdag 19. august går turen til den vakre Jørgenvågsalen på Tustna. Vi starter turen fra parkering i Potetbygda på Tustna.

Turen starter igjennom tett granskog før bakkene opp til Leirsetra. Vi samles der før vi fortsetter over litt myrlendt terreng. Etter å ha kommet over tregrensa tar vi av fra stien og krysser opp for å se på restene av et flyvrak fra 2.verdenskrig.

Skal tro om noen skjønner hva de enkelte delene vi finner er? Etter en liten pause her fortsetter vi oppover mot Jurtind/Jørgenvågsalen.

På toppen er det flott utsikt både utover havet og over store deler av Nordmøre. På retur har vi et par alternativ som bestemmes på sparket.

Vi kan gå tilbake normalstien fra Jørgenvågsalen, dersom vi har tid kan turen forlenges over Knubben, dette tar fort en god time ekstra.

Alternativt kan vi legge inn et bad i Røssvatnet. Dette ligger bare noen minutters kjøring fra parkeringen. Legg gjerne badeklær/håndklær i bilen dersom det er fint vær og vi skulle ønske en dukkert som avslutning.

Turen er av en slik lengde at vi krever at barna må være turvant og ha med foresatte.

Vi anbefaler en minstealder på 7 år, turledernes barn er 9 og 12.

  • Oppmøte: Potetbygda ca kl 10.00 (Tilpasset fergeavgang fra Seivika kl 09.30). Dersom noen ikke er kjent og vil at vi møter dere på Tømmervåg (ferjekaia) er det mulig, si i så tilfelle i fra ved påmeldingen.
  • Turledere: Harald-Atle Oppedal, tlf. 951 54 119 eller Målfrid Guldstein, tlf. 906 33 541
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Barnas Turlag: Tur til Jørgenvågsalen på Tustna

En tur med mange opplevelser Lørdag 19. august går turen til den vakre Jørgenvågsalen på Tustna. Vi starter turen fra parkering i Potetbygda på Tustna. Turen starter igjennom tett granskog ...

Kontaktinformasjon:

  • Harald-Atle Oppedal
  • Tlf. 951 54 119