Skarfjellet

Fellestur

Dato
26. august 2017 kl. 07:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 30
Dette arrangementet er over!

På grensen mellom Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal

Dette er et flott turmål som kan skilte med en fantastisk utsikt over det beste Nordmøre kan gi oss og resten av verden så langt øyet kan se.

Starten går fra Dalen (parkering til Innerdalen) på sti opp mot Virumsetra og Grasdalen hvor dagens første rast tas. Herfra går ferden i rolig tempo sørøstover og først igjennom et bjerkekratt for deretter å komme oss opp ei snørenne med variert ur til vi kommer opp til de kjente Jutulene.

Dette er noen flotte høytragende fjellbautaer som naturen selv har formet. Herfra blir det å komme seg opp på nordryggen av Skarfjellet men først må nok et snøparti og en liten hammer forseres med lett klyving. Nå gjenstår et stykke tildels grov ur før vi endelig er på Skarfjellets topp med sine 1790 moh og kan blant annet se ned på Innerdalstårnet.

På returen går vi om vardene og stupet på nordenden av Skarfellet og videre ned samme vei som opp.
Dette er en lang og noe krevende tur som har noe over 1500 høydemeter som må forseres og i luftlinje ca. 13 km. Estimert tid på ruta er på ca 10 timer.

Pakning med mat, drikke og bekledning for en lang dag i høyfjellet må tas med.
 

  • Oppmøte: Coop Frei Storbakken kl. 07.00 for samkjøring og spleisebasis. Alternativt, oppmøte etter avtale med turleder langs kjørerute om Tingvoll eller oppmøte på parkeringa til Innerdalen.
  • Turleder: Jan Inge Kjørsvik, tlf. 957 82 858, e-post: jikjoers@gmail.com
  • Påmelding innen 20. august til: fellestur@knt.no
  • Kart: Sunndalsøra 1:50 000
  • Turpris: kr 50,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebooksid

Skarfjellet

På grensen mellom Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal Dette er et flott turmål som kan skilte med en fantastisk utsikt over det beste Nordmøre kan gi oss og resten av ...

Kontaktinformasjon: