Grinaren i Trollheimen

Fellestur

Dato
19. august 2017 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 28
Dette arrangementet er over!

Rundtur til Grinaren og Slanglifjellet

Denne turen går til et flott område i Trollheimen mellom Todalen og Innerdalen.

Vi starter like før Kårvatn, og her blir det rask stigning fra første stund. På ca 850 moh kommer vi til platået ved Storfellet, med ei fantastisk utsikt over dalen.

Herfra går vi til Grinarvatnet og begynner oppstigningen til Grinaren, et litt krevende parti. Platået før selve toppen har en varde med panoramautsikt mot Skjerdingfellet og Todalen.

Grinaren ligger på 1520 moh. og herfra ser en store deler av Trollheimen. Etter pause på toppen, følger vi høydedraget videre til Slanglifellet , langs grensa mellom Sunndal og Surnadal.

Her, i skaret mellom Grinaren og Slanglifellet, kan vi fnne eldgamle spor etter fangst; flere tusen år gamle buestillinger kan observeres i steinura.

Herfra får vi også etter hvert fin utsikt innover mot Tovatna. Vi går tilbake til Storfjellet via Slanglifjellslåa og Grinarhøgdin, og på hele ruta har vi et flott skue ned mot øvre og nedre Grinarvatna. Fra Storfjellet går vi ned den bratte lia vi kom opp.

Dette er en forholdsvis lang tur, ca 10–12 timer, der det forventes at deltagerne er i rimelig god form.

  • Oppmøte: Kl. 08.00 ved Todalskrysset i Surnadal, riksvei 670, på vegen mellom Surnadal og Kvanne. Her er det en p-plass like etter at du svinger av mot Todalen.
  • Turledere: Siri Vullum, tlf. 415 46 315, e-post: siri.vullum@gmail.com
    Marit Elin Eid, tlf. 952 32 821, e-post: marit.eid@svorka.net
  • Kart: Turkart Trollheimen
  • Turpris: kr 50,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebooksid

Grinaren i Trollheimen

Rundtur til Grinaren og Slanglifjellet Denne turen går til et flott område i Trollheimen mellom Todalen og Innerdalen. Vi starter like før Kårvatn, og her blir det rask stigning fra ...

Kontaktinformasjon: