Snota

Fellestur

Dato
13. august 2016 kl. 07:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turkode
Tur 28
Dette arrangementet er over!

Fjellet som har forført vandrere gjennom generasjoner

Høyreist og majestetisk ruver ho i det fjerne, dette fjellet som har forført fjellvandrere gjennom generasjoner, og som vel kan kalles det vakreste fjellmassivet i Trollheimen.

Turen i år starter fra Gråsjøen. Vi skal følg merlet sti hele veien opp. Når selve oppstigningen mot Snota begynner får vi oppleve dette egenartede fjellet etter hvert som toppen rykker nærmere for hvert nytt platå vi kommer opp på. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor ruta til Snota har ry som en av landets fineste toppturer.

Maken til variert kliving opp sva, gjennom skar og over rygger skal man lete lenge etter. Etter den første stigningen på brattskurte fjell flater terrenget ut igjen og vi kommer inn i et spennende parti med snøskavler, bekker og små vatn.

Oppe på breen følger vi tydelig tråkk som leder oss over det snødekte partiet og tilslutt følger vi ryggen fram mot toppen. Og for en utsikt det er som møter oss oppe ved varden.

Her får vi et utrolig rundskue til fjellene i Trollheimen, sørover mot Innerdalsfjellene og Dovrefjell og utover den brede Folldalen.
Vestover ser vi Blånebba, Pekhøtta og Rognnebba nærmest oss og Tustnastabban langt ute mot havet. Dette er en forholdsvis lang tur, ca. 8t, og en del stigning, så du bør være i rimelig god form. 

  • Oppmøte: Bommen i Folldal kl. 09.30 De som ønsker kan samles for felles bilkjøring ved Coop Storbakken kl. 07.00 – Fergeavgang kl. 07.30
  • Turledere: Berit Caspersen tlf. 971 86 516, beritcasp@svorka.net John Dønnem og Tore Svendgård
  • Kart: Turkart Trollheimen
  • Turpris: kr 50,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Snota

Fjellet som har forført vandrere gjennom generasjoner Høyreist og majestetisk ruver ho i det fjerne, dette fjellet som har forført fjellvandrere gjennom generasjoner, og som vel kan kalles det vakreste ...

Kontaktinformasjon: