Stisykling: Sjurvaren og Melen

Fellestur

Dato
9. juli kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Stisykling, Fulldemper
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Lørdag 9 Juli inviterer vi til en av de mest eksotiske stisykkelturene området vårt har å tilby, Stemshesten og Melen. Så hvis du er i nærheten så vil du ikke gå glipp av denne. Fjelltoppene ligger ytterst ut mot havgapet på Farstad som gir et unikt visuelt uttrykk. Stiene er nok gradert til blå med unntak av et parti der vi må krysse en egg mellom Skottenvatnet og Skavatnet. Turen egner seg for de som holder på med stisykling og har egnet sykkel (vanlig eller elsykkel) og ferdigheter for blå løyper for å ferdes i terrenget.

 

Turbeskrivelse:

Fra skytterbanen på Skotten følger du traktorveien opp til Skottenvatnet. Derfra grei sti oppover til venstre, over "Kyrhaugen" (med skue rett ned i Skotttenvatnet på høyre side; Skavatnet på venstre side. Når du kommer opp drar vi nordvestlig retning mot Sjurvarden 667moh. Det forekommer ikke så sjeldent dannelse av havtåke rundt disse fjellene og da blir det fort kaldt, ta med litt ekstra klær i tilfelle.

 

Utstyr: Sikkerhetsutstyr(hjelm, rygg, bryst, kne og evt albuebeskyttelse) egnet sykkel(fulldempet sykkel), reprasjonsutstyr for punktering,kjede osv), vindjakke evt bukse. Mat og drikke.

 

Estimert tidsbruk 4-5 timer.

Med værforbehold.

Stisykling: Sjurvaren og Melen

Lørdag 9 Juli inviterer vi til en av de mest eksotiske stisykkelturene området vårt har å tilby, Stemshesten og Melen. Så hvis du er i nærheten så vil du ikke ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mats Ole Rødahl
  • stian svendsen Dogseth