NF Vidergående alpint skredkurs

Kurs

Fra dato
8. april kl. 19:00
Til dato
11. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
KNT Fjellsport, DNT fjellsport Romsdal , Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen, Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Målet med kurset er å lære noen konkrete verktøy for sikrere ferdsel i skredutsatt terreng.

NF Vidergående alpint skredkurs.

Vi oppfordrer personer bosatt i Møre og Romsdal til å delta på kurset. Vi kommer også til å prioritere lokale deltakere.

NF = Norsk Fjellsportforum har jobbet frem Nasjonal standard innen instruktørutdanning og kurs innen tema skred. Les mer om Nasjonal Standard.  http://www.fjellsportforum.no

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd i skredterreng blir en naturlig del av kurset. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred. Vi vil være 3 dager ute på topptur i aktuelt område.

Hovedtema for kurset er:

1. Kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og mennesket.

2. Håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd.

3. Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Det legges opp til kurs/turdager  hvor vi er ute i terrenget og lærer underveis. Det blir lagt vekt på praksis ute på tur, men det blir også noe teori, både inne og ute. Påmeldte får tilsendt mer informasjon før kursstart.

Følg lenke til læringsmål:

https://fjellsportforum.no/wp-content/uploads/2018/01/L%C3%A6ringsma%CC%8Al-NF-skredstige-2018.pdf

Målgruppe

Dette kurset er for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kursavgiften er 1000 kr (1500 kr for ikke-medlemmer av DNT) som vil dekke kostnader til instruktør. Overnattingen må betales sepparat på hytta og er 285,- for en voksen medlem,140 for en «ungdom» under 26 år. 390,- for ikke-medlem. Prisene er pr. døgn. Overnatting er allerede booket på Innerdalshytta (Gamlehytta).

Mer info om hytta: https://ut.no/hytte/10940/innerdalshytta

Hver enkelt sørger for egen mat til frokost/ lunch. Vedrørende middag fredag og lørdag så deler vi opp i to grupper, hver gruppe får ansvar for en middag hver. 

Instruktører for kurset er Frode Grødahl og Ole-Morten Hestetun som begge er NF Skredinstruktører alpint.

Kurssted er Innerdal, Gamlehytta i Innerdalen med oppmøte kl. 19.00 Innerdal.Parkeringsplass Nerdal. Fredag 8 april. Vi får transport av mat og 1 tursekk/bægg. Slik en går på ski opp til hytta med sekk eller uten. ca 45 min gange. Mulig en må bære ski deler av turen. 

 

NF Vidergående alpint skredkurs

Målet med kurset er å lære noen konkrete verktøy for sikrere ferdsel i skredutsatt terreng. NF Vidergående alpint skredkurs. Vi oppfordrer personer bosatt i Møre og Romsdal til å delta ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole-Morten Hestetun
  • Frode Grødahl