Prosten fra Måndalen, via Kaldtind og Grøntind

Fellestur

Dato
17. juli kl. 08:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Givende travers på Måndalens tak

Vi starter turen fra parkeringen på Moen og følger først skogsvei og så sti opp til Bøstølen. Herfra fortsetter vi opp mot Kaldtind, fortsatt på sti. Vi kommer først til fortoppen (Torslåtten) og så til selve hovedtoppen av Kaldtinden på 1114 moh.

På laveste punkt mellom fortopp og hovedtopp skrår vi litt ned i Modalen (mot nord) og finner veien bort til ryggen mot Grøntind. Vel fremme på Grøntind er vi 1179 moh.

Vi går videre nordover og følger ryggen mot Prosten, dagens høyeste topp på 1263 moh. Herfra har vi en flott utsikt ned i Svartevatnet, mot Svartevasstinden og Trolltinden (for å nevne noe).

På returen fra Prosten skrår vi ned mot øst og følger renner ned i dalen helt til vi kommer på stien som går fra Måndalen og opp til Svartevatnet. Denne følger vi ned, forbi Mosetra, ned til parkeringen.

Turen er ca 15 km lang og har en samlet stigning på ca. 1500 høydemeter. Vi velger lørdag eller søndag som turdag, altså dagen med best vær.

Det blir gitt informasjon etter påmelding vedrørende avreise og oppmøtested.

 

 

Prosten fra Måndalen, via Kaldtind og Grøntind

Givende travers på Måndalens tak Vi starter turen fra parkeringen på Moen og følger først skogsvei og så sti opp til Bøstølen. Herfra fortsetter vi opp mot Kaldtind, fortsatt på sti. Vi kommer først ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sven Michaelis
  • Turid Myhre