Ikorneset ved Høgset

Fellestur

Dato
8. august kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Langsua (Huldreheimen) , Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
bt 8
Dette arrangementet er over!

Grilling og bading på Ikornneset

Stranda ligger ca. 250 meter fra parkeringa og det er mulighet å ta Stikkutposten ytterst på Ikornneset, med godt utsyn til både Meeknoken og Freikollen.

Turen ut til Ikornneset går gjennom et etablert frilufts- og fortidsminneområde. Første del av stien går gjennom åpen blandingsskog, hvor selve stien kan være litt vanskelig å se. Etter at man passerer ei gravrøys på høyre side av stien, blir stien tydeligere gjennom barskogen. Her er det en del røtter som kan bli glatte i vått vær.

Dette er et spennende område med flere gravrøyser som trolig stammer fra jernalderen.

Adkomst og parkering Turen ved det gamle meieriet på Høgset. Kommer du fra Gjemnessundbrua og E39, følgjer du Fv279 mot Gjemnes og Eide i knappe to km. Avkjøringa inn på Einnesvegen er skilta Ikornneset, og man ser det nedlagte meieriet på høyre hånd. H Hit kommer du lettest med bil, men bussen mellom Molde og Kristiansund er et godt alternativ, med stopp på E39 like ved Gjemnessundbrua.

  • Oppmøte: Ved utedoen på Einnesvegen kl. 12.00.
  • Turleder: Stig Olav K. Zahl-Jansen, tel. 909 22 413
  • Påmelding innen 6. august på: kntur.no 

 

Ikorneset ved Høgset

Grilling og bading på Ikornneset Stranda ligger ca. 250 meter fra parkeringa og det er mulighet å ta Stikkutposten ytterst på Ikornneset, med godt utsyn til både Meeknoken og Freikollen. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Stig Olav Krekvik Zahl-Jansen