Dagstur til Loennechenbua

Fellestur

Dato
12. september kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
42
Dette arrangementet er over!

Vi starter vandringen fra Middagshjellan, som er seterplassen til gården på Jenstad (Gjøra). Derifra går vi i fin, relativt flat sti, innover Skiråranden, til vi kommer til Weidemannsbua, som er en jakthytte tilhørende Jenstad gård. Der tar vi en pause, og eventuelt en rask matbit, før vi starter videre innover Skirådalen.

Vi ankommer etter hvert til Rypheim, ei lita fjellhytte ved starten av Storvannet. Vi tar også her en pause, ved behov. Ved enden av Storvatnet, må vi over en liten bre, dette kommer alt an på hvordan sommeren har vært i forhold til snøsmelting osv. Deretter går vi langs Storvatnet, og helt i enden på vannet kan vi se Loennechenbua. Vel fremme tar vi en god rast, med mat og hvile, før vi snur og går samme vei tilbake.

Turen har ikke mange høydemeter i seg selv, men siden vi starter relativt høyt, er det lurt å ha godt med klær og gode sko. Mye av turen går i stein og grus, og siste biten innover Storvatnet er det en relativ stor steinrøys vi skal gå over.

Vi beregner god tid på turen, og med pauser vil vi bruke 8-9 timer tur/retur. Siden vi starter tidlig, er det en mulighet for de som ønsker det, å overnatte for eksempel på Gammelsetra

  • Oppmøte: Middagshjelen kl. 09.00.
  • Turleder: Torill Dyrlie, tlf. 400 68 296.
  • Påmelding innen 10. september på: kntur.no
  • Kart: Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100

Dagstur til Loennechenbua

Vi starter vandringen fra Middagshjellan, som er seterplassen til gården på Jenstad (Gjøra). Derifra går vi i fin, relativt flat sti, innover Skiråranden, til vi kommer til Weidemannsbua, som er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torill Kristin Dyrli