Blåfjellet og Bækkervatnet

Fellestur

Dato
11. september kl. 08:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
40

Langs vatn og varder ved Betna 

Denne lørdagen inviterer KNT til tur på et av flere Blåfjell på Nordmøre. Men dette fjellet har en varde på toppen som ser mest ut som en kniv.

Turen opp er flott, med flere anledninger til å stoppe ved noen av vatna som vi passerer. Dette er en tur vi har vært på flere ganger tidligere, og som har blitt et populært turmål. Turen passer for alle som kan gå en 3–4 timer i fjellet. En lett og fin tur som starter på lunneplassen ved Rognskog. Vi går i starten på en kjerrevei, og møter fort den flotte utsikten når vi har forlatt kjerreveien og begynt på selve fjellet. Skålvikfjorden og Halsafjorden er noe av det vi har utsikt til. Vi går også forbi flere flotte fjellvatn, der Bækkervatnet er det største. På toppen står det markante knivbladet – en særegen varde.

Dette er et fjell kanskje ikke så mange har besøkt på sommerstid, men som skifolket kjenner godt til.

Turen er også beskrevet på Morotur sin app.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 08.45. Ferge fra Kanestrøm kl. 09.30. Turleder møter på bussholdeplassen på Betnakrysset på E39 kl. 10.00.
  • Turledere: Jens Halten, tlf. 992 60 793, jens@haltenbanken.net                                                     Gro Halten, tlf. 913 10 868, gro@haltenbanken.net
  • Påemlding innen 9. september på: kntur.no
  • Kart: Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100

Blåfjellet og Bækkervatnet

Langs vatn og varder ved Betna  Denne lørdagen inviterer KNT til tur på et av flere Blåfjell på Nordmøre. Men dette fjellet har en varde på toppen som ser mest ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gro Halten
  • Jens Magne Halten