Avlyst Trollryggen fra Trollstigen

Fellestur

Dato
14. august 2021 kl. 07:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
31
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga dårlig vær

På øverste hylle i Tollveggen med en fantastisk utsikt

Trollryggen er et litt mindre kjent fjell enn nabofjellet Store Trolltind, men utsikten og høydefølelsen når man står på toppen er svimlende og magisk nok. Her står man på øverste hylle av det bratteste som Trollveggen har å by på og man kan se ned på det velkjente Bruraskaret og ragende pinakler nordover og videre øst rett ned i Romsdalen med kjente fjell som Romsdalshorn og Venjetinden på motsatt side av dalen.

Turen starter fra parkeringsplassen oppe på Trollstigen og vi går på fin opparbeidet sti opp til og inn Stigbotnen. Herfra blir det mer steinete og etter hvert brattere. Mot toppen er det mye ur, men ikke spesielt luftig på noen deler av turen opp. Når man kommer på toppen må man være varsom, her er det ikke noe gjerde å holde seg i, men kun luft og tilnærmet 1100 loddrette meter ned! Returen følger samme rute som opp.

Turen er på vel 12 km og byr på i overkant av 1000 høydemeter. Tidsforbruket vil nok ligge på ca. 6–7 timer. Ta med: Pakning med nok mat og drikke, bekledning og gode sko for en dag i høyfjellet.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 07.00 eller parkering Trollstigen før kl. 10.00.
  • Turledere: Jan Inge Kjørsvik, tlf. 957 82 858, jikjoers@gmail.com                                                  Jan Gjerde, tlf. 952 94 006, j-gj@online.no
  • Påmelding innen 12. august på: kntur.no Kart: Norge-serien Sunndalsøra
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,

 

 

Trollryggen fra Trollstigen

På øverste hylle i Tollveggen med en fantastisk utsikt Trollryggen er et litt mindre kjent fjell enn nabofjellet Store Trolltind, men utsikten og høydefølelsen når man står på toppen er ...

Kontaktinformasjon:

  • Jan Inge Kjørsvik
  • Tlf. 95782858

Turledere:

  • Jan Inge Kjørsvik
  • Jan Gjerde