Fjordruta

Fellestur

Fra dato
16. juli kl. 15:30
Til dato
21. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjordruta
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
28

Turen går delvis på ytre del av Fjordruta med første overnatting på Rovangen (1,5 timer) med buss fra Kristiansund fredag ettermiddag og skyss inn Aurdalen. Videre til Storfiskhytta (6 timer), Sollia (4 timer), Grytbakksetra (6 timer), Hardbakkhytta (6 timer) og siste dag ned til Valsøybotn/Renslivatnet via Blåfjellet (6 timer). Herfra skyss og buss til Kristiansund. De som ikke skal fra/til Kristiansund ordner skyssen selv. Alle hyttene er selvbetjente.
Hver kveld blir det orientering om hyttas historie og om turmulighetene i området omkring hytta. På denne tiden er det vanligvis god badetemperatur i vann og elver. Vi har også tid til ekstra raster ved fiskevatnene vi treffer på. Med fangst blir det ørret til middag eller som forrett.

Fredag 16.7: Avreise fra Kristiansund/Seivika kl. 15.30 med FRAM-buss til Aure og skyss inn Aurdalen. Her spiser vi middag om kvelden og det orienteres om turen og om Fjordruta.

Lørdag 17.7: Turen går til Storfiskhytta i et svært variert terreng. Dette er en flott tur med fiskevatn underveis.

Søndag 18.7: Forbi Storlivatnet, Steinbua, over Snøfjellet der vi nyter utsikten. Videre mot Vinjefjorden til sjarmerende Sollia.

Mandag 19.7: Vi går ned til sjøen og får båtskyss over fjorden til Staurset. Herfra på seterveg til Opsalsetra og langs Skorroskallen og ned Storbekkdalen til Grytbakksetra. Badekulp i elva.

Tirsdag 20.7: Vi starter i flatt lende, så over Skorvhattan og oppunder Dyrstolan. Videre over Hardbakkfjellet til Hardbakkhytta. Onsdag 21.7: Vi tar nordover over Hardbakkfjellet, på østsiden av Grønlifjellet og bortover til Blåfjellet. Herfra ned til Botnasetra, langs Botnavatnet og ned til parkeringsplass ved Reinslivatnet. Skyss og buss til Kristansund.

  • Avreise med buss: Kristiansund/Seivika kl. 15.30.
  • Turleder: Eirik Gudmundsen, tlf.  908 89 703 eigudmun@online.no
  • Påmelding innen 1. juli på: kntur.no  (Maks deltakere: 12) Er du under 18 år, må en foresatt være med. Påmeldingen er bindende etter 01.07. Trekker du deg etter dette, koster det kr. 300,- også om du står på reserveplass. Transportene kommer i tillegg.
  • Kart: 2607 Fjordruta (1:100.000), 1421 IV Skarsøya (1:50.000), 1421 II Vinjeøra (1:50.000)
  • Turpris: Medlem kr. 2.935,-, ikke medlem kr 3.400,-.

 

Fjordruta

Turen går delvis på ytre del av Fjordruta med første overnatting på Rovangen (1,5 timer) med buss fra Kristiansund fredag ettermiddag og skyss inn Aurdalen. Videre til Storfiskhytta (6 timer), ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Eirik Gudmundsen