Smøla rundt på (el.)sykke

Fellestur

Fra dato
8. mai kl. 10:00
Til dato
9. mai
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
18

Flat tur med medvind uansett vær

Helgens sykkeltur er på ca 10 mil fordelt på 2 dager, så den er egnet for de fleste. Du ser sjø, hav og himmel hele veien. Vær og vind vil avgjøre farten på turen. Det finnes nesten ikke bakker på Smøla, men du kan få motstand så det holder av vinden hvis du er litt uheldig. De største stigningene er broene du møter med det samme du starter turen og broa på veien ut til Veiholmen.

Første dag vil vi sykle fra Edøy til Straumen og videre østover mot Nerdvika der vi vil ta av til venstre over «prærien» til Rom. Videre nedover mot Nordvika og utover mot Stensøysundet og kommunesentert på Hopen. På Hopen er det både dagligvare butikker og kafe. Vi skal også overnatte her på Hopen Brygge, hvor det er mulig å bestille middag Litt avhengig av været og dagsformen vil den som vil kunne sykle de 9 km videre til Veiholmen før middag. Det er en fin kveldstur som anbefales.  Andre dag spiser vi oss en god frokost, før vi sykler tilbake vestover mot Dyrnes og Råket og videre sørover mot Edøya.

Dersom gruppen ønsker det vil det være mulig å legge turen igjennom Smøla vindpark. Vi ankommer Edøya ut på ettermiddagen for retur tilbake med ferge.

  • Oppmøte: Edøy ferjekai, lørdag 8. mai kl. 10.00.
  • Turleder: Alf Inge Jenssen, tlf. 957 51 730
  • Påmelding innen 20. april på: kntur.no (Maks ant. delt.: 15)
  • Kart: Norge-serien Smøla
  • Turpris: Medlem kr  200,-, ikke medlem kr 300,-. Deltakerne betaler mat/drikke og overnatting selv. Det legges opp til at vi spiser en felles middag på Hopen brygge. I forhold til overnatting jobbes det med flere alternativer ut i fra behov og ønsker. Ta kontakt med turleder. 

Smøla rundt på (el.)sykke

Flat tur med medvind uansett vær Helgens sykkeltur er på ca 10 mil fordelt på 2 dager, så den er egnet for de fleste. Du ser sjø, hav og himmel ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Alf Inge Jenssen