AVLYST: Måneskinnstur i Flatsetmarka på Frei

Fellestur

Dato
25. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Måneskinnstur
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
2
Dette arrangementet er over!

AVLYST: Denne turen er beklageligvis avlyst på grunn av snømangel.

En spennende skitur i nytt terreng

Denne skituren legger vi til et terreng der et fåtall setter skispor i dag. Vi skal bevege oss opp i Flatsetmarka på sydsiden av Frei, forhåpentligvis i klart februarvær under fullmåne.

Vi starter ved bommen på Storbakken der de fleste starter sine Freikollturer, og følger skogsveien i retning Seterhaugen. På høyde med Tretthaugen tar vi av mot nordvest med Flatsetelva på høyre side etter en gammel tømmervei lagd for hest og støtting. Etter å ha passert østre enden av Litlbolia dreier vi vestover og går i traseen under kraftlinja mellom Litlbolia og Fagerlia for så å dreie av mot nord over Fagerlia og kommer opp til Kalvskinnet (der hvor onsdagsgjengens gapahuk ligger). Her nyter vi stillheten i vinterkvelden.

Vi har to valg fra Kalvskinnet. Enten østover til Øver Vadet og ned, eller, avhengig av snøforholdene, fortsette opp til Lågfjellbakken (Langlia, hvor Wernerhytta ligger) og så vestover opp forbi Røykjarhuset og videre opp på Lågfjellet (488 moh). Litt «klævjing» blir det, men å komme opp på Lågfjellet en fin vinterkveld/dag kan gi en riktig så god fjellfølelse. Her er det utsikt fra den ytterste kyst til majestetiske Trollheimen, Innerdals- og Sunndalsfjell og Eikesdalsfjella. Feller er nok det beste smøretipset, men det gikk bra før fellene ble oppdaget også.

Vi setter av ca 3 timer til turen, har vi hell med været legger vi inn tid til bålbrenning og kaffe fra svartkjel i gapahuken. Grilling går også an.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 18.00.
  • Turleder: Lars Ola Fiske, tlf 97 96 84 67, lars.lemans76@gmail.com
  • Påmelding innen 23. februar på: kntur.no
  • Kart:  Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

AVLYST: Måneskinnstur i Flatsetmarka på Frei

AVLYST: Denne turen er beklageligvis avlyst på grunn av snømangel. En spennende skitur i nytt terreng Denne skituren legger vi til et terreng der et fåtall setter skispor i dag. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Lars Ola Fiske