Blåfjell

Fellestur

Dato
29. august kl. 08:45 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Tur 35

Spektakulær varde

Denne lørdagen inviterer KNT til tur på et av flere Blåfjell på Nordmøre. Men dette fjellet har en varde på toppen som ser mest ut som en kniv. Turen opp er flott, med flere anledninger til å stoppe ved noen av vatna som vi passerer.

Dette er en tur vi har vært på flere ganger tidligere, og som har blitt et popu- lært turmål. Turen passer for alle som kan gå en 3–4 timer i fjellet.

En lett og fin tur som starter på lunneplassen ved Rognskog. Vi går i starten på en kjerrevei, og møter fort den flotte utsikten når vi har forlatt kjerreveien og begynt på selve fjellet. Skålvikfjorden og Halsafjorden er noe av det vi har utsikt til.

Vi går også forbi flere flotte fjellvatn, der Bækkervatnet er det største. På toppen står det markante knivbladet – en særegen varde. Dette er et fjell kanskje ikke så mange har besøkt på sommerstid, men som skifolket kjenner godt til.

Turen er også beskrevet på Morotur sin app.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 08.45. Ferje fra Kanestrøm kl. 09.30. Turleder møter på bussholdeplassen på Betnakrysset på E39 kl. 10.00.
  • Turledere: Jens Halten, tlf. 992 60 793, jens@haltenbanken.net Gro Halten, tlf. 913 10 868, gro@haltenbanken.net
  • Kart: Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Blåfjell

Spektakulær varde Denne lørdagen inviterer KNT til tur på et av flere Blåfjell på Nordmøre. Men dette fjellet har en varde på toppen som ser mest ut som en kniv. ...

Kontaktinformasjon: