Storsomrungnebba og Storsalen

Fellestur

Dato
15. august kl. 06:30 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 30
Dette arrangementet er over!

En flott, men litt lang tur i noe krevende terreng

Storsomrungnebba og Storsalen ligger langs en felles fjellrygg mellom Sunndalen og området Innerdalsporten. Dette er en flott tur, men den er lang og noe krevende med innslag av bratt terreng.

For de som samler på topper så vil denne turen gi en bonus da turen følger ryggen i sin helhet og da først over Litlsomrungsnebbas to topper.

Start/mål er parkeringa til Eiriksvollen i Sunndalen og vi følger den bratte KNT stien som går over til Innerdalen. Vi forlater stien raskt etter å ha kommet opp i Tverrådalen og fortsetter stigningen opp mot Litlsomrungsnebba og videre over toppene som ligger langs dette fjellmassivet. Returen fra Storsalen går ned i dalsøkket mot Tverråvatnet og tilbake på stien vi kom fra.

Turen er på vel 23 km og som byr på i overkant av 2100 høydemeter. Tidsforbruket vil nok ligge på ca. 12–13 timer.

Krever god utholdenhet

Turen krever det at vi må kunne være i aktivitet i over 12 timer med relativt tungt terreng i ur og stein og i tillegg beherske det å klive i til tider bratte områder. Det er også generelt viktig at man har forståelse for at man er i en gruppe med et felles mål om å gjennomføre dette, dvs. at vi holder oss samlet som en gruppe. For å kunne gjennomføre turen ser vi oss nødt til at om noen henger etter i starten opp lia fra Eiriksvollen så kan vedkommende bli bedt til å forlate gruppen og komme seg ned på egenhånd dersom personen ikke viser noen annen svikt enn å ikke være i form til denne turen.

Pakning med mat, drikke og bekledning for en lang dag i høyfjellet må tas med. En liten hodelykt kan med fordel tas med.

Oppmøte: Coop Frei Storbakken kl. 06.30 for samkjøring og spleisebasis. Alternativt, oppmøte etter avtale med turleder langs kjørerute om

Tingvoll eller oppmøte på parkeringa til Eiriksvollen. Avgang ca kl. 08.30.

  • Turledere: Jan Inge Kjørsvik, tlf. 957 82 858, jikjoers@gmail.com Jan Gjerde, tlf. 952 94 006, j-gj@online.no
  • Påmelding innen 15. august til: fellestur@knt.no Maks antall deltakere: 20
  • Kart: Sunndalsøra 1:50 000
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Storsomrungnebba og Storsalen

En flott, men litt lang tur i noe krevende terreng Storsomrungnebba og Storsalen ligger langs en felles fjellrygg mellom Sunndalen og området Innerdalsporten. Dette er en flott tur, men den ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Gjerde