Fjordruta

Fellestur

Fra dato
17. juli kl. 15:30
Til dato
22. juli kl. 16:00
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
AVLYST: Tur 26
Dette arrangementet er over!

NB! Turen er avlyst

En solid smak på Fjordruta.

Bli med KNT på flaggskiptur i Nordmørsk kystlandskap. Få en god innføring i den fantastiske Fjordruta.

Turen går delvis på ytre del av Fjordruta med første overnatting på Rovangen (1,5 timer) med buss fra Kristiansund fredag ettermiddag og skyss inn Aurdalen. Videre til Storfiskhytta (6 timer), Sollia (4 timer), Grytbakksetra (6 timer), Hardbakkhytta (6 timer) og siste dag ned til Valsøybotn/Renslivatnet via Blåfjellet (6 timer).

Herfra skyss og buss til Kristiansund. De som ikke skal fra/til Kristiansund ordner skyssen selv. Alle hyttene er selvbetjente.

Hver kveld blir det orientering om hyttas historie og om turmulighetene i området omkring hytta. På denne tiden er det vanligvis god badetemperatur i vann og elver. Vi har også tid til ekstra raster ved fiskevatnene vi treffer på. Med fangst blir det ørret til middag eller som forrett.

Dagsprogram:

Fredag 17.7: Avreise fra Kristiansund/Seivika kl. 15.30 med FRAM-buss til Aure og skyss inn Aurdalen. Her spiser vi middag om kvelden og det orienteres om turen og om Fjordruta.

Lørdag 18.7: Turen går til Storfiskhytta i et svært variert terreng. Dette er en flott tur med fiskevatn underveis.

Søndag 19.7: Forbi Storlivatnet, Steinbua, over Snøfjellet der vi nyter utsikten. Videre mot Vinjefjorden til sjarmerende Sollia.

Mandag 20.7: Vi går ned til sjøen og får båtskyss over fjorden til Staurset. Herfra på seterveg til Opsalsetra og langs Skorroskallen og ned Storbekkdalen til Grytbakksetra. Badekulp i elva.

Tirsdag 21.7: Vi starter i flatt lende, så over Skorvhattan og oppunder Dyrstolan. Videre over Hardbakkfjellet til Hardbakkhytta.

Onsdag 22.7: Vi tar nordover over Hardbakkfjellet, på østsiden av Grønlifjellet og bortover til Blåfjellet. Herfra ned til Botnasetra, langs Botnavatnet og ned til parkeringsplass ved Reinslivatnet. Skyss og buss til Kristansund.

  • Avreise med buss: Kristiansund/Seivika kl. 15.30.
  • Turleder: Eirik Gudmundsen, tlf. 908 89 703
    eigudmun@online.no
  • Påmelding innen 10. juli til: Eirik Gudmundsen. Maks deltakere: 12.
    Er du under 18 år, må en foresatt være med. Påmeldingen er bindende etter 10.07. Trekker du deg etter dette, koster det kr. 300,- også om du står på reserveplass. Transportene kommer i tillegg.
  • Kart: 2607 Fjordruta (1:100.000), Norge-serien Kyrksæterøra, Norge serien Surnadal
  • Turpris: Medlem kr 2850,-, ikke medlem kr 3300,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Fjordruta

NB! Turen er avlyst En solid smak på Fjordruta. Bli med KNT på flaggskiptur i Nordmørsk kystlandskap. Få en god innføring i den fantastiske Fjordruta. Turen går delvis på ytre ...

Kontaktinformasjon: