Kveldstur til Valfjellet

Fellestur

Dato
10. juni kl. 16:30 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, , Turkatalog2020
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Tur 20
Dette arrangementet er over!

Trivelig tur med flott utsikt mot havet og Nordmørsfjordene

Valfjellet ligger på Straumsnes, nord for Storvatnet på Kvisvik. Turen er beregnet til å ta ca 3 timer opp og ned.

Vi kjører sammen inn til Storvannet i Kvisvik og inn bomveien; Bergaveien inn til avstikkeren opp mot vannverket. Her parkerer vi bilene. Det er ikke plass til mange biler her, så vennligst sørg for samkjøring slik at vi får parkert. Bomvegen koster 20 kroner kontant. Fra parkeringen går vi opp den bratte bakken til vannverket og videre opp til Setervannet / Kvisviksetra. Herfra går vi østover mot Fjellsetervannet og krysser vannet over Heileidet.

På den andre siden av vannet begynner stigningen opp mot Valfjellet som er ganske bratt mot slutten. Fra toppen er det fin utsikt mot nord ut mot Tustna, Smøla og havet og resten av vakre Nordmøre i alle retninger.

Vi planlegger å ta samme turen ned. Turen går for det meste i relativt lett og tørt terreng, men på grunn av et kortere parti med myr like etter Fjellsetervannet anbefaler vi vanntette sko. Det er også noen bratte partier spesielt i begynnelsen og mot slutten opp mot toppen. Vi forventer å være tilbake på Storbakken i 21-tiden.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 16.30. Alternativt: Oppmøte etter avtale med turleder ved starten av gåturen i Kvisvik ca kl. 17.00.
  • Turledere: Jan Gjerde, tlf 952 94 006, j-gj@online.no Dina Gaupseth, tlf. 906 91 501
  • Kart: Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Kveldstur til Valfjellet

Trivelig tur med flott utsikt mot havet og Nordmørsfjordene Valfjellet ligger på Straumsnes, nord for Storvatnet på Kvisvik. Turen er beregnet til å ta ca 3 timer opp og ned. Vi ...

Kontaktinformasjon: