Avlyst: Skitur til Dronningkona

Fellestur

Fra dato
1. april kl. 08:00
Til dato
30. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog2020
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 15
Dette arrangementet er over!

Turen er avlyst på grunn av koronavirus-situasjonen.

Dronninga eller Dronningkrona (1816moh) har blitt en av majestetene i Topptur Norge. En vårklassiker med lange tradisjoner i KNT.
MERK: Denne turen arrangeres i løpet av april - alt etter været. Følg med på KNT sin Facebook side.

Denne gangen har vi et håp om å gjøre en tvist på turen. Vi starter som vanlig på Dalsbø. Vi følger den nyhugde traseen opp skogen sør for campen til vi er over tregrensa. Derfra setter vi snuten mot Tusenmeterbakken (egentlig ca 700 høydemeter).

Vel oppe i salen sør for Sandvikhaugen (1635m), på ca 1580 høydemeter, går vi sørover opp de siste 100 høydemetrene mot ryggen som tar oss inn mot Dronninga. Derfra rusler vi den siste halvannen kilometeren inn til toppen. Turen opp tar rundt 4-5 timer. Dette hørtes jo ganske kjent ut, sier du?

Tvisten eller vrien kommer på returen. Vel tilbake på salen sør for Sandvikhaugen tar vi avgjørelsen om vi skal returnere ned Tusenmetersbakken eller om vi skal sette skituppene østover, ned den ene armen av Vinnubreen, sør for Hesten (1618m). Står lykken, og føret oss bi, får vi over tre kilometer og over 800 høydemeter med fin skikjøring i råe omgivelser ned til Grasdalen. Derfra tar vi normal returen via Viromsetra til Nerdal.

På grunn av den noe mer komplekse nedkjøringen ned Vinnubreen vil det bli et makstak på 10 deltakere. Det er et absolutt krav om toppturutstyr (randonee eller telemark), hjelm, fullt skredutstyr (spade, søkestang og skredsøker) og en edruelig innstilling til at en kan bruke det! Dette er ikke en tur for nybegynnere. Slå på tråden om du lurer på om dette er en tur for deg. Vi er ganske pragmatiske av oss. Ellers bør en huske det som er vanlig på tur i alpine høyfjell. Klesskifte, dunjakke, mat og (varm)drikke, solkrem, vindsekk (om du har). Om du har det så sleng randoøksa på sekken. Ikke at vi trenger den, men det ser veldig bra ut på bilde.

Har du lang reisevei eller vil bruke helgen i Innerdalen er det mulighet for overnatting på Camp Dronningkrona som ligger ved startpunktet for turen eller på KNTs hytte i Innerdalen.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 07.30 hvor vi fyller opp biler. Alternativ oppmøte på Dalsbø kl 0900. Vi må kjøre minst en bil inn til Nerdal om alternativet ned Vinnubreen blir gjennomført.
  • Turleder: Kjell Guldstein, tlf. 911 97 102,  kjell.guldstein@gmail.com Kjentmann: Toralf Furseth, tlf. 976 20 015
  • Påmelding innen 1. april til: kjell.guldstein@gmail.com
  • Kart: Norge-serien Sunndalsøra.
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside
     

Avlyst: Skitur til Dronningkona

Turen er avlyst på grunn av koronavirus-situasjonen. Dronninga eller Dronningkrona (1816moh) har blitt en av majestetene i Topptur Norge. En vårklassiker med lange tradisjoner i KNT. MERK: Denne turen arrangeres i ...

Kontaktinformasjon: