Barnas Turlag: Basecamp Innerdalen

Fellestur

Fra dato
14. juni 2019 kl. 15:00
Til dato
16. juni 2019
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Arrangører
Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Barnas Turlag Kristiansund og Nordmøre
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Turbarn 5
Dette arrangementet er over!

Tur til Innerdalen, Norges vakreste dal

Mange sier at Innerdalen var fjellsportens vugge. Dalen egner seg imidlertid like godt for familieutflukter og for de som vil nyte vill og vakker natur og kulturlandskap, uten bruk av tau og klatreutstyr.

Turen fra parkeringsplassen i Nerdalen til Innerdalshytta forseres til fots og er på om lag 4 km, på delvis bratt grusveg. Vi vil bruke KNTs hytte (Gammel- hytta) som base for mat og overnatting. Dersom mange har lyst og det er fint vær, kan vi også bo ute, enten i telt eller lavvo.

Vi satser på felles middag (grilling?) på lørdags kveld. Fra hytta er det mulighet for små rusleturer i nærområdet eller oppdagelsesferd ved vatnet. Andre alternativer er tur opp til Giklingdalen eller bestigning av Renndølskammen.

For de litt eldre barna som er godt fjellvant, kan vi organisere bestigning av Innerdalstårnet dersom vær og føre tillate det. Der må foreldrene selv ta ansvar for sine egne barn som blir med på den turen. Vi kan også henge opp topptau ved klatrefeltet på Renndølskammen hvis det er interesse for å prøve litt ekte fjellklatring. Ta med klatresele de som har.

Bading i kulpene i elva eller i Innerdalsvatnet er et must. Opplegget må vi planlegge mer i detalj når vi ser hvor mange som melder seg på og hvilke ønsker disse har. Man kan kjøpe proviant (tørrmat etc.) ved Gammelhytta.

 • Oppmøte: Alle tar seg inn til Innerdalshytta fra parkeringsplassen ved Nedalen på egen hånd til det tidspunktet som passer hver enkelt.
 • Turledere: Marit Brånås Aarflot 975 32 865, Erlend Aarflot 412 98 711
 • Påmelding innen 13. juni til: Marit Brånås Aarflot, tlf. 975 32 865, e-post: marit.branas.privat@hotmail.com
 • Kart: Norge-serien Sunndalsøra
 • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Utsyr:

 • Klær etter værforhold, gode sko

 • Badetøy

 • Det du trenger av tørrmat og drikke (brød og pålegg)

 • Sovepose/lakenpose

 • Liten dagstursekk, drikkeflaske

 • Generelt turutstyr etter eget behov og ønske som sitteunderlag,

  spikkekniv, solbriller etc.

  Anbefalt aldersgrense: Ingen aldersgrense, men deltagerne må kunne ta ansvar for seg selv og velge tur etter egne ferdigheter og utstyr. Foreldre/ foresatte må være med og ta ansvar for sine barn.
  NB! Oppgi alder på ungene og interesse for turmål ved påmelding.

Barnas Turlag: Basecamp Innerdalen

Tur til Innerdalen, Norges vakreste dal Mange sier at Innerdalen var fjellsportens vugge. Dalen egner seg imidlertid like godt for familieutflukter og for de som vil nyte vill og vakker ...

Kontaktinformasjon: