Wiromkjerringa

Fellestur

Dato
24. august 2019 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 28
Dette arrangementet er over!

Panoramautsikt fra toppen

Turen starter ved skiheisen i Børsetlia. Første del av turen går i fin skogsvei, deretter på fin sti som er forholdsvis bratt.

Opp til ca 1000 meter har vi pas- sert to trimposter; Børsetsetra og Kjerringlosjen. Fra Kjerringlosjen og opp til Børsetkjerringa (1009 moh) er det et lite parti med bratt ur som vi må klive oss gjennom før vi når toppen.

Oppe på Børsetkjerringa tar vi en skikkelig pause, med mulighet for en matbit. Videre går turen i slakt terreng i delvis sti til vi ser Litlråkvatnet (850 moh). Vi må gå ned til vatnet før vi tar fatt på den siste stigningen opp til Wirumkjerringa. Fra Litlråkvatnet og opp til toppen er det stort sett bare stein og merkinga opp er forholdsvis dårlig.

Fra toppen av Wiromkjerringa på 1374 moh er det en fantastisk utsikt i alle retninger. Returen blir samme vei ned til Litjråkvatnet men da eventuelt videre ned til Kjerringvatnet og ned traseen til Børsetlia.

Vi forventer å bruke ca. 8 timer på turen.

Ved å melde seg på fellestur med Kristiansund og Nordmøre Turistforening godtar man vilkårene som til enhver tid er gjeldende. Disse finnes tilgjengelig her: Vilkår fellestur

  • Oppmøte: Ålvundeid handelslag kl. 09.00
  • Turleder: Lene Wirum, tlf. 915 24 003, e-post: lenewirum@live.no
    Brit Bakken, tlf. 978 93 511, e-post: brit.bakken@sunndal.kommune.no
  • Påmelding innen 18. august til: brit.bakken@sunndal.kommune.no Maks antall deltakere: 30
  • Kart: Norge-serien Surnadal
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Wiromkjerringa

Panoramautsikt fra toppen Turen starter ved skiheisen i Børsetlia. Første del av turen går i fin skogsvei, deretter på fin sti som er forholdsvis bratt. Opp til ca 1000 meter ...

Kontaktinformasjon: