Rognnebba

Fellestur

Dato
17. august kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 25
Dette arrangementet er over!

Årets langtur

Rognnebba 1497 moh. er det mest utilgjengelige fjellet i Trollheimen målt i avstand fra vei. Fra Pebua i Vindøldalen og til toppen er det nesten 40 km tur retur.

For å rekke toppen på en dag vil vi benytte sykkel inn Vindøldalen. Vi vil sykle inn hele Vindøldalen og opp mot Vassdalsvatnet før vi parkerer syklene. Fotturen går inn Fagerlidalen, Ved lav vannføring kan vi krysse Fagerlidalsbekken (som er en elv), og gå inn under toppen i neste dal. Om ikke dette er mulig må vi opp til Fagerlidalshalsen før vi får krysset bekken. Før vi begynner på selve Rognnebba må vi over Litlnebba og litt ned før vi må opp de siste 500 høydemetrene. Turen ned følger vi samme vei.

Dette er en lang tur hvor vi beregner 10–12 timer. Deltakerne må være i rimelig god form og være vant til å bevege seg i ulendt terreng.

Ved å melde seg på fellestur med Kristiansund og Nordmøre Turistforening godtar man vilkårene som til enhver tid er gjeldende. Disse finnes tilgjengelig her: Vilkår fellestur

  • Oppmøte: Pebua i Vindøldalen kl. 08.00. Det er også mulig å starte turen fra KNT hytta Vindølbu, en overnatting her kan anbefales. Oppmøte på veien nedenfor hytta ca. 08.15.
  • Turleder: Håvard Johansen, tlf. 454 35 095, e-post: haava-3@online.no
  • Kart: Norge-serien Surnadal
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Rognnebba

Årets langtur Rognnebba 1497 moh. er det mest utilgjengelige fjellet i Trollheimen målt i avstand fra vei. Fra Pebua i Vindøldalen og til toppen er det nesten 40 km tur ...

Kontaktinformasjon: