Padletur rundt Aspøya

Fellestur

Dato
17. august kl. 10:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Tur 24
Dette arrangementet er over!

Lørdagspadling med middag

Dette er 20 km padling innaskjærs slik at vi bare er utsatt for bølger laget av vinden som blåser i øyeblikket. Tanken er at dette skal være en kosetur rundt ei øy de fleste av oss bare har noen minutters kontakt med når vi kjører i 80 km/timen langs E39 på vei mot fjernere mål.

Vi starter turen med sjøsetting i Nålsundkanalen og tar så turen rundt øya «mot klokka» slik at vi avslutter med Aspøyas godt skjulte perle, Karihavet, og da særlig «innseilingen» fra syd.

Underveis legger vi inn en god lunsjrast, - på Aspholmen? Spis likevel ikke så mye at du ikke orker en eventuell middag på Fjordkroa som ligger ved 

E39 ved innseilingen til Karihavet. Vi stikker innom Fjordkroa slik at de som ønsker det kan ta lørdagsmiddagen der.

For å belaste parkeringen ved Nålsundkanalen minst mulig må flest mulig samkjøre med kajakker på biltaket. Gjør avtaler.

Dette skal være en rolig tur, det betyr en padlehastighet på omkring 6 km/h. Vil du sjekke din egen padlehastighet kan du ta en tur rundt Skorpa fra naustene i Dunkarsundet. Strekningen er på 4,3 km og du bør bruke ca 45 minutter på turen. (Brukte du 43 minutter holdt du 6 km/h.)

Vi nevner dette med hastigheten fordi vi ønsker å padle mest mulig i samlet gruppe. Her er det relativt enkelt å takle hurtigpadlerne, de kan ta avstikkere underveis. De svært langsomme vil derimot være en prøvelse for tålmodig- heten i gruppa.

Alle deltakere må ha flytevest.

Ved å melde seg på fellestur med Kristiansund og Nordmøre Turistforening godtar man vilkårene som til enhver tid er gjeldende. Disse finnes tilgjengelig her: Vilkår fellestur

  • Oppmøte: Ved Coop Prix Frei på Storbakken kl 10.00. Ved annet oppmøtested, kontakt turleder.
  • Turledere: Petter Brevik, tlf. 902 83 658
    Heidi Leonhardsen, tlf. 417 66 902
  • Påmelding til: fellestur@knt.no
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Padletur rundt Aspøya

Lørdagspadling med middag Dette er 20 km padling innaskjærs slik at vi bare er utsatt for bølger laget av vinden som blåser i øyeblikket. Tanken er at dette skal være ...

Kontaktinformasjon: