Kråkvasstinden (1700 moh)

Fellestur

Dato
6. april kl. 06:50 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
Tur 7
Dette arrangementet er over!

Vårskitur i Trollheimen

I år går turen til Kråkvasstinden fra Storlidalen i motsatt retning av fjoråret. Dette betyr at vi vil få et mye bedre nedrenn helt tilbake til utgangspunktet innerst i dalen. Vi legger turen litt senere på året enn i fjor og forhåpentligvis får vi litt varme solstråler og vårfornemmelse.

Dette er en rundtur som starter fra parkeringsplassen innerst i Storlidalen i Trollheimen. Vi går opp Grugguskaret, går videre i østlig retning og følger 

ryggen opp fra østsiden av fjellet til toppen. Her får vi en flott utsikt som bare må oppleves i vakre Trollheimen. Etter en god rast setter vi kursen over høydedragene mot Svartdalskollen 1615 moh. i vestlig retning. Herfra blir det et flott og langt nedrenn ved østsiden av Nonshøa hvor vi igjen møter den traseen vi gikk opp.

Vi regner med å bruke hele dagen med flere innlagte pauser i et passende tempo (ca. 8–9 timer). Ingen er bedre enn det svakeste ledd, så dette blir en tur hvor hele turfølget holder sammen på hele turen. Dette blir et felles ansvar.Dette er en tur som er forholdsvis lang og krever noe grunntrening og skiferdigheter.

Om noen ønsker å komme opp på fredagskveld er Bortistu eller Bårdsgården et alternativ. Skivalg som passer for denne turen er fjellski med stålkanter eller randonee-ski (husk feller). Ta med godt med mat og drikke, ullklær, vindtett bekledning, solkrem og ellers det som fjellet krever.

Dette kan bli en topp dag i fjellheimen.

  • Oppmøte: Storli kl. 09.30. Felles transport fra Prix butikken på Storbakken. For de som ønsker det, avtales ved oppmøte her og avreise senest kl. 06.50.
  • Turledere: Jan Olav T. Gimnæs (møter ved Storli), tlf. 950 91 177 e-post: janolavgimnaes@hotmail.com
    Kjetil Wedervang Mathiesen, tlf. 922 46 559 e-post: kjetilwm@gmail.com
  • Kart: Norge-serien Oppdal
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Kråkvasstinden (1700 moh)

Vårskitur i Trollheimen I år går turen til Kråkvasstinden fra Storlidalen i motsatt retning av fjoråret. Dette betyr at vi vil få et mye bedre nedrenn helt tilbake til utgangspunktet ...

Kontaktinformasjon: