Fløtatind

Fellestur

Dato
27. april kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
Tur 9
Dette arrangementet er over!

En vårskiklassiker

Turen starter innerst i Øksendalen. Vi følger skogsvei oppover, forholdsvis slakt i starten, men ganske snart blir det brattere og vi har ca 5–600 høydemeter som må forseres før det flater mer ut mot Saufjellet. En del av dette første partiet må vi regne med å bære ski.

Herifra er det et fint terreng helt til vi skal opp til selve toppunktet hvor det også er litt brattere. Vi tar av ski før vi går opp på toppen, her må vi forsere en kant hvor det også kan ligge skavl. Vel oppe er det en nydelig utsikt over fjellområdet, og rett under oss ligger Eikesdalsvatnet. Returen gir mulighet for flott skikjøring i et av våre fineste områder for vårskiturer.

Selv om turen ikke går i et spesielt rasutsatt område er det krav til bruk av sikkerhetsutstyr, skredsøker, spade og søkestang skal være med. Fra startpunktet i dalbunnen skal vi opp over 1500 høydemeter på 6 kilometer, noe som gjør at denne turen klassifiseres som krevende.

Ønsker du mer informasjon om turen ta kontakt med turleder.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 08.00, vi oppfordrer til samkjøring Turleder: Kjell Guldstein, tlf. 911 97 102 og Harald Oppedal
  • Påmelding innen 21. april til: kjell.guldstein@gmail.com Maks antall deltakere: 16
  • Kart: Norge-serien Sunndalsøra
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Fløtatind

En vårskiklassiker Turen starter innerst i Øksendalen. Vi følger skogsvei oppover, forholdsvis slakt i starten, men ganske snart blir det brattere og vi har ca 5–600 høydemeter som må forseres ...

Kontaktinformasjon: