Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
28. juni 2019 kl. 14:00
Til dato
2. juli 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, , Turkatalog2019
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
Tur 20
Dette arrangementet er over!

5-dager i Femundsmarka

Femundsmarka er et herlig fellområde. Her fnner vi trolsk furuskog sammen med store, mosegrodde flyer. Det mest karakteristiske med Femundsmarka er likevel de rolige vassdragene og et utall av idylliske sjøer og vatn.

Vi passerer Røavassdraget som er kjent for sitt gode ørretfske. Hver dag kommer vi noe opp i høyden der vi kan nyte en særdeles vid utsikt langt inn i Sverige. Vi overnatter 3 netter på betjente hytter og en natt på selvbetjent hytte. Terrenget er for det meste tørt og lettgått.

Fredag 28.6: Avreise fra Kristiansund kl. 14.00 med privatbiler til Langen Gård i nordenden av Femunden, betjent. Her spiser vi middag om kvelden og det orienteres om turen og om Femundsmarka.

Lørdag 29.6: Båt til Revlingen. En times gange fra båten til Svukuriset, betjent. Vi installerer oss her og tar en ettermiddagstur til Storesvuku (1416) før middagen på Svukuriset. Fantastisk utsikt fra Storesvuku.

Søndag 30.6: Forbi Storesvuku på nordsiden, over Falkfangerhø til Røavassdraget og til sjarmerende Røvollen (6 timer).

Mandag 1.7: Turen denne dagen er den lengste og går i varierende terreng til setertunet Ljøsnavollen, en betjent hytte som er kjent for sitt ypperlige stell. Vi foretar en vading over Mugga og raster på en av Nedre Muggsjøens innbydende sandstrender (8 timer).

Tirsdag 2.7: Turen fra dagen før sitter kanskje litt i beina så vi tar det litt med ro før vi tar fatt på siste etappe tilbake til Langen Gård. En kort etappe langs flotte vassdrag og gammel skog med kulturminner fra tømmerfløtingen mellom Feragen og Femunden. Vi raster ved en innbydende badeplass der en dukkert er standard.
På Langen avslutter vi med en kopp kaffe og litt å bite i før vi starter hjemreisen.

Ved å melde seg på fellestur med Kristiansund og Nordmøre Turistforening godtar man vilkårene som til enhver tid er gjeldende. Disse finnes tilgjengelig her: Vilkår fellestur

  • Avreise: Kristiansund 28. juni kl. 14.00 med privatbiler
  • Turleder: Eirik Gudmundsen, 908 89 703, e-post: eigudmun@online.no
  • Påmelding innen 10. juni til: fellestur@knt.no (Maks 15 deltakere)
    Er du under 18 år, må en foresatt være med. Påmeldingen er bindende etter 10.06. Trekker du deg etter dette, koster det kr. 1000,- også om du står på reserveplass. Transport til/fra Langen på spleisebasis kommer i tillegg.
  • Kart: 1719 I, Røa og 1719 II Elgå.
  • Turpris: Medlem kr. 3.990,-, ikke-medlem: kr 4.490,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Femundsmarka

5-dager i Femundsmarka Femundsmarka er et herlig fellområde. Her fnner vi trolsk furuskog sammen med store, mosegrodde flyer. Det mest karakteristiske med Femundsmarka er likevel de rolige vassdragene og et utall av ...

Kontaktinformasjon: