Avlyst Måneskinnstur i Flatsetmarka på Frei

Fellestur

Dato
19. februar kl. 18:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Tur 3
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Snømangel

En spennende skitur i nytt terreng

Denne skituren legger vi til et terreng der et fåtall setter skispor i dag. Vi skal bevege oss opp i Flatsetmarka på sydsiden av Frei, forhåpentligvis i klart februarvær under superfullmåne.

Vi starter ved bommen på Storbakken der de fleste starter sine Freikollturer, og følger skogsveien i retning Seterhaugen. På høyde med Tretthaugen tar vi av oppover med Flatsetelva på høyre side etter en gammel tømmervei lagd for hest og støtting.

Etter å ha passert østre enden av Litlbolia dreier vi vestover og går i traseen under kraftlinja mellom Litlbolia og Fagerlia. Vi går over Fagerlia og kommer opp til Kalvskinnet (der hvor onsdagsgjengens gapahuk ligger). Her fyrer vi opp bålet, koker kaffe og nyter stillheten i vinterkvelden. På returen går vi østover til Øver Vadet og tar skogsveien ned til Storbakken.

Vi har to valg fra Kalvskinnet. Enten via Øver Vadet og ned, eller, avhengig av snøforholdene, og fortsette opp til Lågfjellbakken (hvor Wernerhytta ligger) og så vestover opp forbi Røykjarhuset og videre opp på Lågfjellet (488 moh). Litt klevjing blir det, men å komme opp på Lågfjellet en fin vinterdag kan gi en riktig så god fjellfølelse.

Her er det utsikt fra den ytterste kyst til majestetiske Trollheimen, Innerdals- og Sunndalsfjell og Eikesdalsfjella.

Feller er nok det beste smøretipset, men det gikk bra før fellene ble oppdaget også. Vi setter av ca 3 timer til turen, har vi hell med været legger vi inn tid til bålbrenning og kaffe fra svartkjel i gapahuken. Grilling går også an. Hvis det blir dårlig vær på tirsdag 19.2., flyttes turen til lørdag 23.2.

  • Oppmøte: Coop Storbakken kl. 18.00 (Reservedato lørdag 23. februar kl. 10.00)
  • Turleder: Lars Ola Fiske, tlf. 97 96 84 67, e-post: lars.lemans76@gmail.com
  • Kart: Norge-serien Kristiansund
  • Turpris: Medlem kr 50,-, ikke medlem kr 100,-
  • Turen annonseres på: kntur.no og KNT sin Facebookside

Måneskinnstur i Flatsetmarka på Frei

En spennende skitur i nytt terreng Denne skituren legger vi til et terreng der et fåtall setter skispor i dag. Vi skal bevege oss opp i Flatsetmarka på sydsiden av ...