Grunnleggende turlederkurs inkl. ambassadørkurs

Fellestur

Fra dato
8. februar kl. 17:00
Til dato
10. februar kl. 15:00
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Turkode
Tur 2
Dette arrangementet er over!

8.–10. februar 2019 arrangerer KNT grunnleggende turlederkurs med base på Nersetra. Hovedtema for kurset er orientering og formidling, kursene skal gjøre deltakerne trygg i rollen som turledere for turer på sti/vei i nærområdet og lavlandet.

DNT har utviklet egne kurs, og kurspakken denne helga bygger på DNT sin turlederutdanning. Det vil bli gjennomført et ambassadørkurs (første trinn) som i hovedsak er en presentasjon av DNT (historie, ulike aktiviteter og turlederutdanningen).

Videre vil det være et grunnleggende turlederkurs med følgende aktuelle temaer: Orientering og kartkunnskap, turlederrollen, formidling, gruppedynamikk og motivasjon av turdeltakere, turplanlegging, mat og drikke på tur, klær på tur, pakking av sekk, kunnskap om natur og vær, førstehjelp, DNT-hytter, turledersekken mm.

Kurset gjennomføres som en blanding av teori og praksis og store deler av kurset vil foregå ute.

Krav: Du må være DN-medlem, turvant og i normal god fysisk form. Kjennskap til orientering og førstehjelp er en fordel.

Overordnet program: Fredag ettermiddag møtes vi på parkeringen til Nersetra og går sammen opp til hytta. Når vi er installert der tar vi en presentasjonsrunde og teori rundt kart og kompass. Lørdag starter vi med en del teori inne på hytta før vi går ut og øver på en del momenter med hovedfokus på orientering. På ettermiddagen planlegger vi tur før dagenavsluttes med ambassadørkurset. Søndag vasker og rydder vi hytta før vi drar ut på lang dagstur. Her vil alle deltakerne få øve seg i turlederrollen. Kurset avsluttes ved hytta.

Mat: KNT stiller med mat. Hver enkelt må ta med drikke.

Utstyr: Vi skal være mye ute så vi trenger klær, fottøy, termos, sekk og annet nødvendig turutstyr for lange dagsturer tilpasset årstiden. Vi trenger også utstyr til overnatting på selvbetjent DNT-hytte. Alle må ha med kart over området, kompass, linjal og skrivesaker.

  • Oppmøte: Parkeringen til Nersetra fredag ettermiddag
  • Påmelding: fellestur@knt.no. Husk: navn, fødselsdato, adresse, tlf og e-post
  • Maks ant. deltakere: 18 (turledere som er aktive i 2019 blir prioritert hvis det blir fullt)
  • Kursavgift: Kurset koster kr 1000,-, som dekker både kursavgift, mat og opphold. Beløpet refunderes turleder når fellestur i regi av KNT er gjennomført. I tillegg må hver enkelt dekke kostnad for turlederboka, kr 200,

Grunnleggende turlederkurs inkl. ambassadørkurs

8.–10. februar 2019 arrangerer KNT grunnleggende turlederkurs med base på Nersetra. Hovedtema for kurset er orientering og formidling, kursene skal gjøre deltakerne trygg i rollen som turledere for turer på ...