Flott tur til Gylfjellet


Foto: Ola Thingvold

Disse var med på turen: Magne Martinsen, Aase E Jonassen, Rigmor Holten, Øyvind Svanemsli, Pål Henrik Tverå, Marianne Strand, Ines Bergmann, Marianne Nilsen, Randi Pedersen, Aud S Stølen, Bente Elshaug, Rigmor Vågen, Ivar Svendsgaard, Roger Stormo, Anne Karina Fauskanger, Reidun Sveaas, Wenche Greve, Dag Arnesen, Kjellrun Hoås Gannestad, Maike Gehme, Jan Gjerde og Ola Thingvold.


Så er Kristiansund og Nordmøres Turistforenings tursesong i gang.

Lørdag var det skitur til Gylfjellet i Tingvoll. 22 skiløpere hadde møtt opp for å være med på turen som gikk i flott og nesten uberørt natur. Målet var Gylfjellet eller Høgfjellet som det står på de fleste kart.

Turen startet i Vasslia ved Bergemsvatnet og fortsatte opp Stigan. Deretter bar det innover i kupert terreng inn til den beryktede bakken Damenes Skrekk. Etter en pust i bakken gikk turen over Gylvatnet og inn til Gylsætra. Deretter var det bare å starte på en times opptur til toppen.  På vei oppover kom sola og vi fikk et flott skue over Nordmøres fjell og fjorder.

 For mange av deltakerne var det første gang de var i dette området og de ble imponert over den flotte naturen.

På grunn av sol fra skyfri himmel ble vi fristet til en ekstra tur om Grønnlia og videre ned Lomtjønna. Så var det bare å komme seg ned den bratte og kronglete Stigan. En tøff avlutning på turen for slitne skiløperbein. Heldigvis kom alle sammen velberget ned til bilene.

Takk til alle deltakerne for en flott tur og håper vi møtes til flere turer med KNT utover året.


Hilsen Jan Gjerde og Ola Thingvold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sammen med KNT for friluftsglede:
 


Kontaktinformasjon:
 

Kristiansund og Nordmøre
Turistforening
Postboks 476
6501 Kristiansund
Tel 716 76937
Mob 908 65088
Faks 716 76444
turist@c2i.net
webmaster

Webredaksjon: Inge Gudmundsen og Ivar Vullum